Telefon: + 36 30 229-9685
E-mail cím: hanusz@nyf.hu
falusi turizmus szabolcs
Vissza a falusi turizmus kezdooldalára Falusi Turizmus Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Képviseletének köszöntoje Egyesületi tagok Tekintse meg a falusi turizmus képgalériánkat! Véleményét írja meg akár a  falusi turizmusról, akár a honlapunkról, akár rólunk! Hírlevélre feliratkozás Szabolcsi falusi turizmus kapcsolatfelvétel
szabolcs szatmár bereg megye egyesület
falusi turizmus szabolcs kapcsolat
szabolcs megye címere
szabolcs megye szakmai anyagok
falusi turizmus letöltheto dokumentumai

Hírek, újdonságok

2015

2015-01-01 11:02:26

MINNDEN KEDVES VENDÉGFOGADÓNAK SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐK KÍVÁNOK ÉS SOK -SOK VENDÉGET!

SZERETETTEL!

 

HANUSZ ÁRPÁD

 részletek...

JOGSZABÁLY VÁLTOZÁSOK

2014-12-22 14:06:37

KEDVES VENDÉGFOGADÓK!
2015 januárjától számos  a működést érintő jogszabály változás következik be.

Kérem, hogy szíveskedjen tájékozódni a FATOSZ szakmai honlapjáról

 

Üdvüzlettel:

 

Hanusz Á.részletek...

Kárpátaljai kézművesek ismerkedtek a megye kézműves hagyományaival.

2013-12-27 15:58:35

 

 

 

 

Az augusztusban indult új nemzetközi projekt keretében 15 kárpátaljai kézműves 3 napos látogatásra érkezett Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyébe.  A projekt célja, melyet az Európai Unió is támogat: „A népművészet és a kézműipar fejlődésének elősegítése a Kárpátok Eurorégióban”.

 

 

A projekt megvalósítói, az Ukrán –Magyar területfejlesztési Iroda és a Falusi Turizmus Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei szervezete a néphagyományok és a mára már csaknem feledésbe merült népi mesterségek megismertetése és népszerűsítése érdekében több reklámkampány lebonyolítását tervezi, valamint hatékony együttműködés kialakítását és tapasztalatcsere elősegítését Ukrajna és Magyarország kézművesei között.

Különösen fontos olyan mesterségek támogatása és népszerűsítése, mint pl. vesszőfonás, kovácsmesterség, kerámiák készítése, szőttes készítés, fafaragás, kádár mesterség, népi ételek készítése, ajándéktárgyak előállítása stb.

A mostani látogatás során a vendégek ellátogatnak Beregdarócra, ahol a kender feldolgozás és hasznosítás módszereivel ismerkednek meg. Tarpán a gyümölcsaszalás, míg Penyigén a Lekvárium és a rongybaba készítés hagyományait tekintik meg.

A látogatás második napján, Apagyon a kézműves házban kézműves bemutatón vesznek részt, ahol egyrészt a megyei kézművesek tartanak szakmai bemutatót és azt követően a fiatal leendő kézművesek felkészülésével ismerkednek meg a vendégek.

A projekt célja nem csak a kölcsönös tapasztalatcsere látogatás, hanem a hatékony együttműködés és annak a lehetőségnek a keresése, hogy a kézműves termékek hogyan állíthatók a turisztikai fejlesztések sorába. Olyan kézműves termékekre van szükség, amelyek hasznosítható ajándéktárgyként is elősegítik a helyi lakosság életminőségének javítását.

Apagyon sor kerül háromoldalú megállapodás aláírására is, hiszen a projekt befejezése után is szeretnék a résztvevők tovább bővíteni az együttműködést és hatékony marketing munkával piacra segíteni a régióban működő kézműveseket.

A látogatás harmadik napján a Múzeumfalu kézműves műhelyeinek és régi kézműves termékeinek a megismerése a cél. 

A projekt megvalósítóinak további célja egy átfogó elemző tanulmány készítése a célrégió kézművesiparáról. A népművészeti és kézműves termékek kiállításának és vásárának megszervezése és népművészek és kézművesek közös tapasztalatcsere látogatásának megszervezése. Célként határozták meg a tanácsadói szolgáltatás végzését, valamint szakmai kiadvány megjelentetését két nyelven a helyi népművészetről és kézművességről.

Az első közös tevékenység a projekt keretében a Penyigén megrendezésre került Szenke-parti Nagyvásáron való részvétel volt. A vásáron a kárpátaljai kézműves termékeket a Beregszászi Turisztikai Információs Iroda sátrában tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

Hanusz Á.részletek...

Kárpátalján a kézművességet népszerűsítő projekt indult

2013-08-23 16:06:02
Kárpátalján a kézművességet népszerűsítő projekt indult

Tarpai József, az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda igazgatója számolt be annak az új nemzetközi projektnek a kezdetéről, melynek megvalósítását Kárpátalján az Európai Unió támogatja. A projekt neve: A népművészet és a kézműipar fejlődésének elősegítése a Kárpátok Eurorégióban.

A projekt alapvető célja a népművészet és a kézműipar szerepének erősítése - ami a régiónk kulturális és gazdasági életének egyaránt fontos része, - mondta Tarpai József. - részletek...

Kézművesség a Kárpátok Eurórégióban

2013-08-23 16:01:33

Megkezdődött „A népművészet és a kézműipar fejlődésének elősegítése a Kárpátok Eurorégióban” elnevezésű projekt elemeinek megvalósítási szakasza

 TeamMegkezdődött A népművészet és a kézműipar fejlődésének elősegítése a Kárpátok Eurorégióban HUSKROUA/1101/163 projekt elemeinek megvalósítási szakasza az ukrajnai és a magyarországi területeken. A projekt megvalósítása a tervezett ütemterv szerinti lépések nyomán vette kezdetét az első projektteam megbeszéléssel Nyíregyházán 2013. augusztus 01.-én.  A megbeszélés célja a projekt kivitelezésének részletes megvitatása, a projekt team résztvevői között a feladatok egyénekre való leosztása volt. Legfontosabb feladat a nyíregyházi helyi projektalkalmazottakkal való megismerkedés volt, számukra a feladatok kijelölése. A projekt partnerek az illetékes állami szervekkel is felvették a kapcsolatot, akik biztosították róla a feleket, hogy minden szakmai segítséget megadnak a projekt sikeres megvalósításához.
részletek...
Összesen: 16
általános információ
Dátum: 2021. május. 10, hétfő
Névnap: Ármin napja van.
szabolcs volán, vasút menetrend
szabolcs volán
máv
Falusi turizmus országos szövetsége
falusi turizmus országos szövetsége
tdm
tdm
tdm
Eurogites
eurogites
eurogites
szaboly, nyírség képgaléria
szabolcs gyümölcsfesztivál
További képgalériák:
Gyümölcskarnevál
Kárpátaljai Kézművesek látogatása
KÉZMŰVESEK KÁRPÁTALJÁN
Nyírségi Ősz
PENYIGEI  NAGYVÁSÁR
Szatmári Fesztivál
Szatmári táj, szatmári ember
Természetvédelem
Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete
4400 Nyíregyháza, Lengyel út 56. Telefon: + 36 30 229-9685 , E-mail cím: hanusz@nyf.hu

A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.